براساس آمار و مطالعات انجام شده در شهر یاسوج 1300 گرم در روز به ازای هر نفر است که نسبت به میانگین کشوری و جهانی خیلی بالاتر است.
براساس آمار و مطالعات انجام شده در شهر یاسوج 1300 گرم در روز به ازای هر نفر است که نسبت به میانگین کشوری و جهانی خیلی بالاتر است.
به گزارش روابط عمومی معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دکتر قاسم حسنی گفت: در کشورهای توسعه یافته جهان میزان تولید زباله حدود 350 تا 500 گرم در روز به ازای هر نفر میباشد ولی در کشور ما به 900 گرم در روز و براساس آمار و مطالعات انجام شده در شهر یاسوج 1300 گرم در روز به ازای هر نفر است که نسبت به میانگین کشوری و جهانی خیلی بالاتر است.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج تصریح کرد:
باتوجه به تغییر الگوی زندگی شهری و تمایل به استفاده از مواد پلاستیکی و یکبار مصرف، بخش عمدهای از زبالههای تولیدی این جوامع بعد از مواد آلی و پسماندهای غذایی، مواد پلاستیکی و یکبار مصرف میباشد.
وی ادامه داد: این پسماندها منبع مناسبی از انرژی میباشند که با مدیریت مناسب میتوان بخش زیادی از آنها را به چرخه ی مصرف برگرداند و یا انرژی آنها را بازیابی کرد.
دکترای بهداشت محیط خاطر نشان کرد: سیستم مدیریت مواد زائد جامد در کشورهای توسعه یافته براساس بازیافت و استفاده مجدد مواد قابل استفاده در زباله های شهری است به گونه ای که در برخی کشورها بازیافت 15 درصد از تولید ناخالص داخلی را تشکیل میدهد و فرصتهای شغلی بسیاری نیز ایجاد میکند که بنظر میرسد این عمل (بازیافت و استفاده مجدد)، حلقه ی مفقوده سیستم مدیریت مواد زائد جامد در کشور ما و بخصوص شهر یاسوج است.
دکتر حسینی اضافه کرد: با آموزش اصولی مردم و بخصوص زنان خانه دار، آموزش کودکان و نوجوانان در مدارس و مراکز آموزشی، ترغیب و حمایت از سرمایه گذاران بخش بازیافت و بازیابی مواد زائد، ایجاد مراکز تولید کمپوست (کود آلی تولیدی از پسماندهای آلی) و تشویق کشاورزان به استفاده از آن و برنامه های آموزشی و حمایتی میتوان محیط زیست سرزمین چهارفصلمان را مدیریت کرد تا آیندهای بهتر در انتظار خودمان و فرزندانمان باشد.3